Heb je een bedrijfspagina op Facebook, plaats je regelmatig interessante content online én vinden bezoekers jouw posts ook nog eens leuk? Dan heb ik een handige tip voor jou.

Af en toe worden posts geliked door mensen die nog geen fan zijn van jouw bedrijfspagina. Dat kan komen doordat je met Facebook advertenties werkt, of dat jouw bericht werd gedeeld en opgepikt door mensen die jouw bedrijf niet kennen maar het bericht voldoende interessant vinden en dus liken. Om er voor te zorgen dat ook deze mensen jouw bedrijfspagina leren kennen en liken, kan je deze zonder probleem uitnodigen, zelfs als deze mensen niet in jouw persoonlijke vriendenlijst staan. Belangrijk puntje: je nodigt ze uit als bedrijf, en niet in eigen naam!

Wat moet je hiervoor doen? Klik op de lijst met likes onderaan het bericht, en je zal onderstaande kader te zien krijgen. Hier krijg je de mogelijkheid om mensen uit te nodigen (via ‘Invite’) om jouw bedrijfspagina leuk te vinden. Na klikken op deze button verandert de status naar ‘Invited’.

facebook-tip

Op deze manier kan je zeer snel en efficiënt mensen uitnodigen die interesse tonen in hetgeen je te vertellen hebt en dus een meerwaarde kunnen betekenen voor jouw business.

Heb je vragen over Facebook of andere social media? Laat hier dan zeker een bericht achter.